Paarden gedrag · 03. mei 2019
Er zijn mensen die zeggen dat paarden zo snel reageren. Deze gedachtegang is natuurlijk correct en logisch. Een vluchtdier MOET een hoge reactiesnelheid hebben, het is haar overlevingsstrategie.

Rundvee houderij · 22. april 2019
Wat heeft de ziekte blauwtong met Low Stress Stockmanship te maken, hoor ik u al zeggen. Gelukkig helemaal niets, maar de reden dat ik het onder de aandacht breng is als volgt: Afgelopen week trof ik enkele herkauwers met klinische symptomen van blauwtong aan op een bedrijf in het buitenland. Dit terwijl de eigenaar het zelf niet eens was opgevallen.

Rundvee gedrag · 18. april 2019
Door observatie van dieren en hun leefomgeving zie je exact wat er leeft en speelt in en rond de stal.

Paarden gedrag · 14. april 2019
Sommigen denken dat een zwiepende, (samengeknepen), bewegelijke staart een uiting van vreugde en plezier is. Dit is niet zo, het is een teken dat het paard gespannen en niet op zijn gemak is.

Rundvee houderij · 11. april 2019
Vliegenoverlast, het hoort standaard bij de lente en de zomer. Deze lastige kwelgeesten zorgen niet alleen voor hinder en onrust bij uw vee, ze kunnen ook ziektekiemen overdragen.

Paarden gedrag · 04. april 2019
Paarden communiceren onderling in hoofdzaak door lichaamstaal. De communicatie door geluid is eerder beperkt.

Paarden gedrag · 21. maart 2019
Ieder individueel paard in de kudde is onderworpen aan de leidende merrie. De dominantieverhouding tussen elk paard in de kudde en de leidende merrie is dus voor allen gelijk. De merrie is daardoor de absolute leider van de kudde.

Paarden gedrag · 17. maart 2019
Een door ons samengestelde groep paarden is anders dan een kudde paarden! De in groep gehouden paarden kunnen niet kiezen of ze al dan niet tot de groep willen toetreden.

Rundvee gedrag · 11. maart 2019
Hebt u zichzelf wel eens afgevraagd met welke runderen u de meeste tijd verliest?… Wedden dat het die dieren zijn die een andere denk- of looprichting hebben dan u.

Rundvee fysiek · 11. maart 2019
Een tweelingdracht ontstaat nagenoeg in alle gevallen door een dubbele eisprong, ook wel dubbele ovulatie genoemd. Er zijn een aantal (dier gerelateerde) factoren die de kans op een tweelingdracht significant verhogen...

Meer weergeven