Paarden houderij

Paarden houderij · 02. januari 2020
Na nieuwjaar is het stilaan tijd om de oude kerstboom op te ruimen. De kunstboom wordt afgebroken en opgeborgen, en de echte dennenboom… die krijgt soms de gekste bestemmingen. Veel paardenhouders vragen of de oude kerstboom als “snack” voor paarden gebruikt kan worden. Daarom deze uitleg over kerstbomen en paarden.

Paarden houderij · 17. september 2019
Elk jaar kom ik het tegen, en dit jaar is hierop helaas geen uitzondering: Vergiftiging bij paarden door een overmatige inname van gallotannines uit eikels.

Paarden houderij · 06. augustus 2018
Teken zijn bloedzuigende parasieten, die nauw verwant zijn aan mijten en spinnen. Omdat de meeste teken zich op de vegetatie bevinden (zoals hoog gras en struikgewas), lopen paarden op weiden die begrensd zijn met kreupelhout en paarden waarmee regelmatig op bospaden wordt gereden/gewandeld, het meeste risico op tekenbeten.

Paarden houderij · 06. augustus 2018
Ook gezonde paarden hebben behoefte aan een mogelijkheid om zich op een veilige manier te kunnen schuren. Niet kunnen schuren veroorzaakt onrust en stress, ook bij paarden!

Paarden houderij · 06. augustus 2018
Zomereczeem is vaak de meest voorkomende oorzaak van heftige jeuk bij het paard. Het is een aandoening die wordt veroorzaakt door een allergie (overgevoeligheid) voor de steken van de knut (het "culicoïdes" mugje). De Engelsen noemen de aandoening "sweet itch”.

Paarden houderij · 06. augustus 2018
Erfelijke factoren spelen een rol: de aandoening wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door specifieke erfelijke eigenschappen van paard of pony. (sommige paardenrassen zijn gevoeliger dan andere). Momenteel wordt de mate van erfelijkheid van de aandoening zomereczeem onderzocht.

Paarden houderij · 06. augustus 2018
Paarden eten heel graag fruit. Appels, peren, pruimen, ze zijn er dol op. Soms kan het eten van dit soort fruit voor paarden tot erg nare en gevaarlijke situaties leiden.

Paarden houderij · 27. juli 2018
"Stockmanship of Horsemanship", dat mag u zelf invullen...

Paarden houderij · 27. juli 2018
De in het wild gevangen Mustang merrie (“Uschi”), is in de zomer van 2016 vanuit Amerika per vliegtuig naar Duitsland gekomen. Dit om aandacht te vragen voor het (nood)lot waarin zich de vele Mustangs in de USA bevinden. In de video film is Uschi te zien met mijn zeer gewaardeerde collega Sandra Schneider. Sandra en ik kennen elkaar al enige tijd. Vanwege ons werk en vanwege onze gezamenlijke filosofie, passie en aanpak als het gaat om het trainen en werken met kuddedieren en hun verzorgers.

Paarden houderij · 27. juli 2018
Het is zaak om, (vooral bij lage temperaturen), de wateropname van uw paard goed in het oog te houden en te stimuleren.

Meer weergeven