Rundvee gedrag

CATTLE LEARN BY EXPERIENCE  (Part 1)
Rundvee gedrag · 16. January 2021
Which cow costs you the most time and energy? Could it be the cow that you can't control?...

HOW GOOD IS YOUR CONNECTION WITH YOUR CATTLE?
Rundvee gedrag · 18. September 2020
If the behavior of the farmer or the caretaker changes positively, the behavior of the animals will also change positively and the welfare of humans and animals will increase in the long term.

Rundvee gedrag · 27. January 2020
Iedere veehouder wil graag controle en leiderschap over zijn runderen. Belangrijk daarbij is dat dit NIET bereikt wordt door de dieren met (kracht)voer te lokken. Leiderschap is in de dagelijkse omgang met kuddedieren een “werkwoord”.

Rundvee gedrag · 25. January 2020
De opfok "van kalf tot volwassen rund" legt voor een groot deel de basis voor een succesvolle melkgift of vleesaanzet.

Rundvee gedrag · 22. December 2019
Onverwachte lichtflitsen en knallen kunnen bij dieren stress en paniek veroorzaken. Reden genoeg om hier aandacht aan te besteden, ik beperk mij vandaag tot runderen en overige kuddedieren.

Rundvee gedrag · 17. May 2019
Mijn ervaring bij zowel koeien als stieren is dat ze niet zomaar spontaan en agressief mensen aanvallen. Er is altijd een duidelijke reden, en alvorens het dier in de aanval gaat, heeft het u al enkele malen door middel van lichaamstaal gewaarschuwd. We moeten deze signalen als waarschuwing natuurlijk wel herkennen en er ook gepast op willen en/of kunnen reageren.

Rundvee gedrag · 18. April 2019
Door observatie van dieren en hun leefomgeving zie je exact wat er leeft en speelt in en rond de stal.

Rundvee gedrag · 11. March 2019
Hebt u zichzelf wel eens afgevraagd met welke runderen u de meeste tijd verliest?… Wedden dat het die dieren zijn die een andere denk- of looprichting hebben dan u.

Rundvee gedrag · 19. September 2018
Iedere keer als de geel aangeklede tweebeners de stal betreden is de reactie van de koeien dezelfde: “wegwezen hier, en wel zo snel mogelijk”.

Rundvee gedrag · 23. August 2018
Deze week vond er in Nederland helaas weer een dodelijk ongeval op een rundveebedrijf plaats. Een jongen van 7 jaar kwam daarbij om het leven. Wat aan dit tragisch ongeval vooraf ging is niet duidelijk.

Show more