Rundvee gedrag

Rundvee gedrag · 18. september 2020
Verandert het gedrag van de veehouder of de verzorger positief, dan zal het gedrag van de dieren ook positief veranderen en neemt het welzijn van mens en dier op termijn toe.

Rundvee gedrag · 27. januari 2020
Iedere veehouder wil graag controle en leiderschap over zijn runderen. Belangrijk daarbij is dat dit NIET bereikt wordt door de dieren met (kracht)voer te lokken. Leiderschap is in de dagelijkse omgang met kuddedieren een “werkwoord”.

Rundvee gedrag · 25. januari 2020
De opfok "van kalf tot volwassen rund" legt voor een groot deel de basis voor een succesvolle melkgift of vleesaanzet.

Rundvee gedrag · 22. december 2019
Onverwachte lichtflitsen en knallen kunnen bij dieren stress en paniek veroorzaken. Reden genoeg om hier aandacht aan te besteden, ik beperk mij vandaag tot runderen en overige kuddedieren.

Rundvee gedrag · 17. mei 2019
Mijn ervaring bij zowel koeien als stieren is dat ze niet zomaar spontaan en agressief mensen aanvallen. Er is altijd een duidelijke reden, en alvorens het dier in de aanval gaat, heeft het u al enkele malen door middel van lichaamstaal gewaarschuwd. We moeten deze signalen als waarschuwing natuurlijk wel herkennen en er ook gepast op willen en/of kunnen reageren.

Rundvee gedrag · 18. april 2019
Door observatie van dieren en hun leefomgeving zie je exact wat er leeft en speelt in en rond de stal.

Rundvee gedrag · 11. maart 2019
Hebt u zichzelf wel eens afgevraagd met welke runderen u de meeste tijd verliest?… Wedden dat het die dieren zijn die een andere denk- of looprichting hebben dan u.

Rundvee gedrag · 19. september 2018
Iedere keer als de geel aangeklede tweebeners de stal betreden is de reactie van de koeien dezelfde: “wegwezen hier, en wel zo snel mogelijk”.

Rundvee gedrag · 23. augustus 2018
Deze week vond er in Nederland helaas weer een dodelijk ongeval op een rundveebedrijf plaats. Een jongen van 7 jaar kwam daarbij om het leven. Wat aan dit tragisch ongeval vooraf ging is niet duidelijk.

Rundvee gedrag · 07. augustus 2018
Daar hebt u waarschijnlijk nog nooit over nagedacht. Runderen kijken u altijd met het linkeroog als eerste aan, zelfs als u van rechts komt.

Meer weergeven