Rundvee houderij

Rundvee houderij · 06. maart 2020
Lees hier meer over de symptomen die ik vaak bij slepende melkziekte in de praktijk tegenkom

Rundvee houderij · 28. februari 2020
Slepende melkziekte (ketose, acetonaemie) is naast kalfziekte een vaak voorkomende aandoening bij melkkoeien vlak na het afkalven. De oorzaak is een stofwisseling stoornis.

Rundvee houderij · 30. januari 2020
Wist u dat 30% van de klauwproblemen bij melkkoeien veroorzaakt worden door een te volle wachtruimte?

Rundvee houderij · 28. januari 2020
Hygiëne levert een belangrijke bijdrage aan een goede uiergezondheid bij uw koeien. Hygiëne die zich niet alleen tot de ligboxen in de stal beperkt.

Rundvee houderij · 24. januari 2020
De melkveehouder dacht dat het qua slijtage van de tepelvoeringen niet zo’n vaart zou lopen. Het viel hem wel op dat de duur van het melkproces duidelijk en stelselmatig toenam en de melksnelheid daalde.

Rundvee houderij · 17. januari 2020
Ongeveer 10% van de lacterende koeien moeten op hetzelfde moment kunnen drinken...

Rundvee houderij · 26. oktober 2019
Koeien zijn zeer gesteld op rust en regelmaat. Ze hebben een uitstekend gevoel voor tijd. Het terugdraaien van de klok heeft voor sommige koeien, (net als voor sommige mensen), in meer of mindere mate een ontregeling van het dagritme tot gevolg.

Rundvee houderij · 07. oktober 2019
Ongeschoren dieren zullen het op stal vaak snel te warm krijgen. Jonge pinken en kalveren hebben een lange en zeer dichte wintervacht. Die “winterjas” hebben ze op stal niet nodig, ze gaan dan ook snel en erg zweten.

Rundvee houderij · 17. september 2019
Elk jaar kom ik het tegen, en dit jaar is hierop helaas geen uitzondering: Vergiftiging bij koeien, schapen en paarden door een overmatige inname van gallotannines uit eikels.

Rundvee houderij · 31. augustus 2019
Runderen verliezen door zweten, hijgen en kwijlen ten gevolge van hittestress veel bicarbonaat en zouten. Dit in combinatie met een hogere dagelijkse wateropname, (180 liter en meer), kan o.a. tot pensverzuring leiden.

Meer weergeven