Succesvolle kalveropfok

Succesvolle kalveropfok · 27. juni 2020
Met deze zomerse temperaturen zou je zeggen dat het zelfs voor vliegen nog te warm is, maar niets is minder waar. Ik was recent op een zoogkoeienbedrijf waarbij het mij opviel dat sommige kalveren erg traag waren en zich afzonderden van de groep.

Succesvolle kalveropfok · 23. juni 2020
Afhankelijk van starter/krachtvoer opname tijdens hittestress, en de duur van de hittestress, kan het zinvol zijn het spenen met een week of langer uit te stellen.

Succesvolle kalveropfok · 22. juni 2020
Kalveren met hittestress groeien minimaal 15% minder ten opzichte van kalveren zonder hittestress.

Succesvolle kalveropfok · 21. juni 2020
Ondanks het grote lichaamsoppervlak in verhouding tot het gewicht, ervaren kalveren ook hittestress.

Succesvolle kalveropfok · 20. juni 2020
Hoe vaak loopt u in tijden van hittestress naar de kalverstal of de kalverhokken om te zien hoe warm uw kalveren het hebben?...

Succesvolle kalveropfok · 29. januari 2020
De laatste tijd krijg ik veel vragen rond besmettingen met rota- & corona virussen bij kalveren. Daarom een woordje uitleg over deze virussen

Succesvolle kalveropfok · 28. januari 2020
Gelukkig gaat het bij het merendeel van de kalveren met het voeren goed. Maar het zijn net de kalveren waarmee het niet goed gaat, die de meeste tijd en energie van ons vergen…

Succesvolle kalveropfok · 16. januari 2020
In de onderontwikkelde pens mengt de melk zich met de daar vormende pensbacteriën, waardoor die gaan fermenteren en rotten. Daarbij ontstaan toxische, biogene amines, (basische stikstofverbindingen).

Succesvolle kalveropfok · 12. januari 2020
Om de eerste levensweken te overleven is het kalf in hoofdzaak aangewezen op melk en een geslaagde (voor)vertering van deze melk in de lebmaag.

Succesvolle kalveropfok · 30. december 2019
Het pasteuriseren van colostrum en koemelk kent helaas ook nadelen. Gedurende het pasteurisatieproces gaan er onvermijdelijk goede eiwitten kapot, en zal het immunoglobuline gehalte in het colostrum meestal dalen.

Meer weergeven