Succesvolle kalveropfok

Succesvolle kalveropfok · 28. september 2020
De optimale comfortzone van een nuchter kalfje ligt bij een omgevingstemperatuur van 15 °C. Is het kalfje niet droog, dan krijgt het kalfje het koud en zal het meer energie verbranden om zich warm te kunnen houden. Dit kost naast vitaliteit ook groei en verhoogt de kans op stress en luchtwegaandoeningen.

Succesvolle kalveropfok · 05. september 2020
Het effect van hittestress, en de mate waarin het probleem op het bedrijf onder controle is, ziet men duidelijk aan de pasgeboren kalveren. De effecten van hittestress bij droge koeien zijn tot wel 7 weken na zo’n warme periode nog waarneembaar.

Succesvolle kalveropfok · 27. juni 2020
Met deze zomerse temperaturen zou je zeggen dat het zelfs voor vliegen nog te warm is, maar niets is minder waar. Ik was recent op een zoogkoeienbedrijf waarbij het mij opviel dat sommige kalveren erg traag waren en zich afzonderden van de groep.

Succesvolle kalveropfok · 23. juni 2020
Afhankelijk van starter/krachtvoer opname tijdens hittestress, en de duur van de hittestress, kan het zinvol zijn het spenen met een week of langer uit te stellen.

Succesvolle kalveropfok · 22. juni 2020
Kalveren met hittestress groeien minimaal 15% minder ten opzichte van kalveren zonder hittestress.

Succesvolle kalveropfok · 21. juni 2020
Ondanks het grote lichaamsoppervlak in verhouding tot het gewicht, ervaren kalveren ook hittestress.

Succesvolle kalveropfok · 20. juni 2020
Hoe vaak loopt u in tijden van hittestress naar de kalverstal of de kalverhokken om te zien hoe warm uw kalveren het hebben?...

Succesvolle kalveropfok · 29. januari 2020
De laatste tijd krijg ik veel vragen rond besmettingen met rota- & corona virussen bij kalveren. Daarom een woordje uitleg over deze virussen

Succesvolle kalveropfok · 28. januari 2020
Gelukkig gaat het bij het merendeel van de kalveren met het voeren goed. Maar het zijn net de kalveren waarmee het niet goed gaat, die de meeste tijd en energie van ons vergen…

Succesvolle kalveropfok · 16. januari 2020
In de onderontwikkelde pens mengt de melk zich met de daar vormende pensbacteriën, waardoor die gaan fermenteren en rotten. Daarbij ontstaan toxische, biogene amines, (basische stikstofverbindingen).

Meer weergeven